Вівторок, 16 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Тернополі невідомі підпалили Лемківську церкву (фото)

29 серпня невідомі підпалили дерев’яну Лемківську церкву, що на вул. Львівській. Пожежа виникла близько 6 години ранку. Вогонь побачив водій маршрутки громадського транспорту, який проїжджав повз та зупинився біля храму, аби помолитися.

IMG 8089

Також зловмисники розмалювали фундамент церкви та браму довкола.

«Близько 7 години ранку водій 17-ї маршрутки зупинився біля церкви, аби помолитися. Він відразу побачив, що щось сталося. Адже при вході до храму стояли горщики з квітами. Сьогодні ж зранку вони пропали. Підійшовши ближче він почув різкий запах диму. Потім побачив, що під праву стіну храму хтось наніс купу сміття, сухого гілля та підпалив. Чоловік самотужки погасив пожежу, а після повідомив нас», - розповів голова церковного комітету Іван Фалатович.

Залишили зловмисники і повідомлення для священника і прихожан храму. Зокрема на драмі довкола церкви написало «Ліс був. Церква – ні».

Нагадаємо Лемківську Церкву відкрили цього року у свято Вознесіння. Спорудити її вдалося завдяки зусиллям товариства «Лемківщина».

IMG 8091

Раніше лемківська громада молилася у підвалі церкви Матері Божої Неустанної помочі. Будівництво храму планували ще десятки років тому, але розпочати будівництво не могли через відсутність коштів. Відтак перший камінь у спорудження храму заклали лише восени у 2013 році.

Як розповідає Іван Фалатович за весь час поки будувалася церква та й відколи вона функціонує – він не чув критики з боку містян.

«Пригадую, лише одного ранку жінка, яка вигулювала собаку, обурювалася, хто це нам дозволив побудувати у парку церкву. Але ми ж не зрубали тут жодного дерева. Навпаки, розчистили чагарники та доглядаємо за парком», - підсумував голова церковного комітету.

14724950762858

IMG 8093IMG 8094IMG 8100http://ternopoliany.te.ua/

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop