П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

Зарваниця у серпні зустрічатиме родини мігрантів – учасників прощі

Пасторально-міграційний відділ Української Греко-Католицької Церкви запрошує взяти участь в ХІ міжнародній десятиденній пішій Прощі родин мігрантів та всіх бажаючих із Самбора у Зарваницю, яка відбудеться з 5 – 14 серпня 2016 року.

IMG 3395

У Міжнародну десятиденну пішу Прощуходять із 2006 року. Кожного року першої п'ятниці серпня біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Самборі збирається численна кількість людей. У Прощу запрошують мігрантів та їхні родини. Протягом десяти днів моляться і свідчать правду про сучасну трудову міграцію, бо сьогодні на карті світу немає країни, де б не працювали наші співвітчизники. Прочани моляться за український народ, за збереження християнських родин, за відповідальність влади за долю своїх людей. «Господи, рятуй українську родину!» — молитва, з якою вирушають у дорогу.

Світлої пам’ятіотець Василь Поточняк, організатор Прощізауважував, що «перша мета Прощі - щоб і похід, і молитва, і праця в групах, і катехиза, і вільний час, і різного роду служіння, одним словом, кожен день, кожна година і кожна хвилина на цій прощі, були жертовництвом на Божу славу. Друга мета — молитися за мігрантів і їхні родини, які, виїхали за кордон (згідно різних джерел: це понад 5-7 мільйонів українців). І таке враження, що країна до кінця не відчула, що в неї ніби нема частини тіла».

Виходять у Прощувід чудотворної ікони Самбірської Божої Матері — головного престолу храму Різдва Пресвятої Богородиці, яку коронував Святійший Отець Пій ХІ ще 28 серпня 1928 року.Прямуютьдо «малого Люрду» (Зарваниці) — одного із двадцяти духовних світових Богородичних центрів, визнаних Всесвітньою Католицькою Церквою.

Орієнтовна програма Прощі: 7.30-8.30 — св. Літургія; 8.45 — сніданок біля церкви; 9.30 — вихід; 13.30-16:20 — молитва у храмі, обід, праця в групах, зустріч з вірними, вихід; 20.00 — молитва у храмі, вечеря, зустріч з вірними. Для бажаючих — нічні чування.

Маршрут Прощі: Самбір, Медвежа (Дрогобицький р-н, Льв. обл.), Верчани (Стрийський р-н, Льв. обл.), Журавне (Жидачівський р-н, Льв. обл.), Більшівці (Галицький р-н, Ів-Фр. обл.), Завадівка (Монастириський р-н, Терн. обл.), Киданів (Бучацький р-н, Терн. обл). Загальна відстань ≈ 236 км

Дорогою прочани заходять до всіх храмів. Паломництво супроводжує транспорт, де можна отримати першу медичну допомогу, здати багаж тощо. Нічліги будуть по родинах та школах. Харчування організовують парафіяни.

Паломницькийорганізаційний внесок– 200 грн., для студентів – 100 грн., (оплата за путівник паломника, бейжик, галстук, номерки на сумки та інші витрати). Нічліг, харчування в Зарваниці та повернення додому власним коштом.

Із собою потрібно мати: вервицю або чотки, пляшку води, плащ-накидку від дощу, спальний мішок або покривало, (по можливості, намет) каремат, ліхтарик, змінне взуття та одяг (по можливості, вишиванку), ложку, миску, горнятко, необхідні медикаменти (лейкопластирі, еластичний бинт, корвалмент, папазол, лоперамід, активоване вугілля, панкреатин або мезим, лоратидин, супрастин, перекис водню, йод, спирт). Радимо взяти марлеву пов'язку (в часі переходу через польові дороги, від кіптяви).

Йти в зручному (випробуваному) взутті, придатному для сільських доріг.

Вихід із Самборавід Храму Різдва Пресвятої Богородиці 5 серпня 2016 р.Б. о 9:45 (початок Літургії о 07:00).

Додаткова інформаціяна офіційному сайті:http://palomnyk.at.uaта за номером тел.: 068 282 46 58

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop