Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Митрополит Василій та владика Теодор благословили прочан, які вирушили пішки на прощу до Зарваниці

Найчисельніша група паломників, яка за два дні подолає пішки 54 кілометри маршруту Тернопіль-Струсів-Зарваниця, вирушила сьогодні, о 9.00, від Архикатедрального собору Тернополя. В дорозі вірні моляться за мир в Україні та несуть мощі св. Івана Боско, покровителя молоді.

r2 2

Владика Теодор (Мартинюк) відслужив Святу Літургію для паломників в Архикатедральному соборі, а відтак прочитав молитву благословення та окропив кожного святою водою. Відтак Архиєпископ і Митрополит Василій (Семенюк) через мобільний зв'язок привітав учасників пішої ходи та благословив на щасливу дорогу.

Очолив пішу ходу владика Теодор та священики архиєпархії, які провадитимуть молитвою та сповідатимуть людей в дорозі.

Як кажуть організатори, сформовано 34 групи, кожна з яких налічує близько 40-50 осіб. Вже на виході з міста та у селищі Велика Березовиця до колони долучилися ще декілька десятків паломників. Колона налічувала близько 1500 прочан.

Оргкомітет подбав про належні умови для паломників: харчування та нічліг. Супроводжує колону карета швидкої допомоги та міліція. Прочани прибудуть у Зарваницю в суботу, після обіду (16 липня).

На Всеукраїнську прощу до Зарваниці прибудуть члени Синоду єпископів УГКЦ та Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Традиційно відбудеться багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де єпископи, священики та вірні молитимуться Молебень до Богородиці та проситимуть у Матері Божої заступництва для українського народу та миру.

Серед запланованих заходів: Патріарха Святослав зустрінеться із молоддю о 17.00 16 липня, а проти ночі на 17 липня молодь чекає духовно-мистецька програма у цікавому євангелізаційному форматі. Як повідомляють організатори, про свою участь повідомили найкращі молоді християнські музиканти України у рамках проекту Kerygma Projekt.

До слова, вірні УГКЦ із Хмельницького вже тиждень ідуть пішки, то моляться за мир в Україні. 4 дні в дорозі вірні із Кам’янця-Подільського, Ходорова, Надвірної. Паломники ідуть звідусіль, щоб просити Божої допомоги у часі війни.

r2 8

r2 1r2 3r2 4r2 5r2 6r2 7

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop