П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У с. Зарваниця відбулася проща Марійських та Вівтарних дружин

11 червня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася проща Марійських та Вівтарних дружин Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, Бучацької та Кам'янець-Подільської єпархій. Згідно з реєстраційними даними у паломництві взяли участь близько 3500 юних паломників з різних сіл та міст Тернопільщини та Хмельниччини.

20160611 110023

Привітав дітей на чудотворному місці та очолив Архиєрейську Божественну Літургію Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Преосвященний Владика здійснив Чин прийняття до лав Марійської та Вівтарної дружини нових членів, які урочисто склали присягу ревного служіння.

Під час проповіді Владика підійшов до дітей і вів з ними живе спілкування на тему: «Які дари ми принесли до Богородиці?», та «Що можемо отримати від Неї?». Така проповідь-спілкування справила на дітей велике враження та добре запам’яталася.

«Тематикою цьогорічної прощі було Боже милосердя, - розповідає організатор о. Василь Брона. - Ще під час реєстрації аніматори малювали дітям на щоці маленьке сердечко, що символізувало «поцілунок Бога». Через спеціальний флеш-моб діти створили «Ланцюг милосердя», між парафіяльною церквою та Собором Зарваницької Божої Матері, під час якого кожен міг діткнутися до серця, що символізувало Батьківське серце Бога».

Живим ланцюгом всі учасники прощі дійшли до Собору Зарваницької Божої Матері та пройшли через Святі Двері, що відкриті з нагоди Року Милосердя. У Соборі до дітей звернувся Владика Теодор. Він пояснив, що таке відпуст та вказав умови його отримання, а після спільної молитви уділив усім повний відпуст. 

«Сьогодні було озвучено про кількість зареєстрованих малих прочан – 3500. Вражаюче! Це за моєї пам'яті найбільша за чисельністю проща Марійської та Вівтарної дружини, - зазначає о. Володимир Топоровський. - Радіє наше серце за таке гарне майбутнє нашої церкви та народу».

Програма заходу була насиченою різними конкурсами, бансами, а також веселим концертом. Діти чисельно приступали до Сповіді та Святого Причастя, а вкінці отримала обіцяний сюрприз - дощ із цукерок.                                                             

20160611 12343920160611 110002

20160611 123344

20160611 123453

z1z2z3z4

прес-служба архиєпархії

світлини о. Володимира Топоровського

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop