П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Святий Миколай провідав пацієнтів тублікарні Збаража

У Збаразькій міжобласній тублікарні, що знаходиться на території виправної колонії №63, хворі жінки, які проходять лікування, завжди раді відвідинам священика, який через молитву, духовним словом підтримує їх.

DSC 8389

Влане, 21 грудня жінки зустрічали щедрого св. Миколая, який завітав до них з подарунками. Цього дня засуджених відвідав отець Омелян Колодчак (в’язничний капелан установи) з гостями ієрм. Віталієм Котиком і братом Тарасом з Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористами).

Втілюючи в життя постанови Синоду Єпископів про соціальне служіння на ахиєпахіальному рівні, співслужіння отця Віталія з отцем Омеляном сприяло підготовці подарунків для жінок, що на даний час лікуються у тублікарні. Отець Віталій Котик, ЧНІ – багаторічний капелан в`язничного душпастирства знає про потреби жінок не з переказів. Довший час він опікувався жінками у реабілітаційному центрі "ПЕРЕОБРАЖЕННЯ" у Любечі, який був ним заснованим. Завдяки тісній співпраці нашої церкви з заступником начальника ВК-63 із соціально-виховної і психологічної роботи Людмилою Василівною Леськів і її відділом, всі хворі жінки отримали індивідуальні набори, які привезли гості. В них входили: пральний порошок, зубна паста і щітка, туалетне і господарське мило, дезодорант, жіночі гігієнічні прокладки, шампунь, а також чай та солодощі.

Всі бажаючі мали змогу приступити до Сповіді і прийняти Святе Причастя. Отець Віталій поспілкувався з хворими жінками, розказав їм про святого Миколая і його діла милосердя. Священнослужителі спільно помолилися з хворими і побажали жінкам швидкого одужання, відчути на собі Божу ласку і дію Святого Духа.

DSC 8370

DSC 8393DSC 8395DSC 8399DSC 8407DSC 8417DSC 8419

повідомила Надія Тхір

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop