П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Івачеві Долішньому відбулося свято першого Причастя

У храмі святого апостола і євангелиста Луки, що у селі Івачів Долішній Великоглибочецького деканату, відбулося свято першого Причастя. Євхаристійного Ісуса урочисто прийняли до свого серця десятеро маленьких парафіян з Долішнього та Горішнього Івачева. До цієї події їх старанно підготувала катехит Тетяна Ататей, яка в доступній і зрозумілій для дитячого сприйняття формі навчала першопричасників правд християнської віри.

svpr

Свято проходило дуже урочисто і зворушливо. Напередодні діти, успішно склавши іспит перед парафіяльним священиком, приступили до першої Сповіді. Відрадним було те, що разом з дітьми сповідалися і їхні рідні та хресні батьки.

У неділю, перед початком Святої Літургії, маленькі учасники свята увійшли до притвору храму через спеціально приготовлену з квітів та інших прикрас алею, яка простягнулася від дзвіниці до дверей церкви. Здійснивши акт «відречення від сатани і всіх діл його, і духів його», першопричасники, проказуючи «Символ віри», урочисто підійшли до тетраподу і там зайняли місце для участі у Святій Літургії.

Після завершення Служби Божої священик привітав дітей з цим радісним для них святом і вручив пам’ятні альбоми.

 

повідомив о. Орест ГЛУБІШ

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop