П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

У Настасові відбулися «Веселі канікули з Богом»

Вже декілька років поспіль, кожного літа стало доброю традицією при парафії Христового Вознесіння, що у с. Настасові, проводити «Веселі канікули з Богом». Цей рік не став винятком. Цьогорічний табір проходив з 17 по 23 липня і зібрав понад 80 дітей не лише з Настасова, а й з сусідніх сіл, зокрема із Мар'янівки та Йосипівки.

qFRNCrFRoQI

Веселі канікули - це не просто розважальний табір для дітей. Це табір, який дає можливість розповісти дітям про Бога, донести в доступній формі важливі християнські істини, показати, що насправді християнин - це щось більше ніж сукупність правильних рис, це людина, яка вміє радіти у Бозі. Впродовж тижня «Веселих канікул з Богом» аніматори намагалися допомогти дітям зрозуміти, що можна весело і корисно провести час не тільки перед екраном комп’ютера, а й будучи в контакті з друзями, батьками, церквою, Богом та святими.

Цього року дитячий відпочинок присвячений темі «Милосердні, як Отець» з нагоди Ювілейного року Божого Милосердя. Мета проведення заходу полягала у тому, щоб навчити маленьких таборят виявляти милосердя з любові до Бога і ближніх. Щирість і простота дитячих сердець була мов благодатна земля, що готова прийняти зерно й виростити плід.

Кожен день у таборі розпочинався ранішньою молитвою – Божественною Літургією, під час якої усі вірні мали змогу приступити до Святих Тайн Сповіді й Причастя. Тайну Сповіді уділяв о. Іван Зозуля, який брав активну участь у роботі табору.  Св. Літургію очолював духовний провідник табору о. Роман Габрилей. Саме він розповідав дітям про Бога, з яким ми, можемо зустрічатися на кожній Літургії, довіряти йому і приймати до серця у Пресвятій  Євхаристії. Учасники табору, об’єднані у три дружні команди, з допомогою духівника й талановитих аніматорів вивчали діла милосердя та вчилися їх впроваджувати у своє життя, дізнавались більше про духовне значення Святого Ювілейного року Божого  Милосердя.

LbL1su9RtNI

Кожен день табору був переповнений цікавими подіями. Щодня діти танцювали енергійні банси та співали пісні на прославу Бога. Учасники табору мали змогу переглядати повчальні художні та мультиплікаційні фільми, а цікава катехизація  дозволяла дітям краще пізнавати Бога, допомагала робити перші кроки у пізнанні віри.

На майстер-класах діти самостійно виготовляли чудові вироби. Саме так вони проявили своє вміння працювати в єдиній дружній команді, де завжди панує злагода. В такій же тісній співпраці змагалася дітвора під час естафет, різних ігор та квестів. Спільною доброю справою став збір корків на протези воїнам АТО.

Протягом 5 днів маленькі таборята вчилися спільно проводити час, молитися, робити речі своїми руками, грати у цікаві ігри та щиро ділитися обідом з іншими. А ще знаходили нових друзів, спільно виконували поставлені завдання та все це робили разом з Богом.

Швидко й непомітно пролетіли дні, проведені у таборі. Впродовж цього часу учасники намагалися будувати «живу церкву», церкву дітей та молоді, які є запорукою майбутнього. Усміхнені обличчя дітей, задоволені батьки, втомлені, але безмежно раді аніматори, - їхня праця не була даремною. Учасники табору стали великою дружньою сім’єю, і коли прийшов час прощатися на очах можна було помітити сльози.

Закінчився табір у суботу урочистим концертом з представленням кожної команди, що був підсумком пережитого чудового тижня разом. Після завершення урочистостей відбулася українська дискотека, під час якої діти мали змогу поласувати солодощами, поділитися позитивними емоціями. Тижневий табір щасливо закінчився, та залишив по собі відчуття, що Бог завжди відкритий для кожного і радий прийняти нас у себе в гостях.

tQn3KAcOByYnL03SOH4bZY

повідомила Юля Галайко

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop