Середа, 24 квітня 2024

teatr hr d 2024

Новини

У селах Плотича та Городище відбулася Хресна хода

«Під хрест Твій стаю Спасителю мій…» - такі слова великопосної пісні стали гаслом Хресної ходи, яка цими днями пройшла в селах Плотича і Городище Козлівського деканату.

c1

«Розпочинаючи розважання Хресної дороги Господа нашого Ісуса Христа, звернімося до люблячого Бога в Тройці єдиного, довірмо Йому всі ті справи, які носимо у серці, тих людей яких любимо, які потребують нашої підтримки у молитві і матеріально, - звернувся до вірних парох о. Богдан Зінченко. - Ідучи від стації до стації, пам’ятаймо, що з нами іде наш Спаситель, котрий переміг смерть і звільнив нас від панування гріха».

Хресну ходу розпочали наймолодші жителі села – дітвора. Вслід за ними, почергово хрест несли члени Вівтарної і Марійської дружини, учасники церковного хору, молодь, парафіяни села. Кожна стація, кожна зупинка, а їх було чотирнадцять, - це роздуми, розважання, усвідомлення великої жертви любові Божого Сина за нас і за ради нашого спасіння. Це нагода заглянути в середину себе, викорінити все лихе і посіяти в наших серцях зерно божественної любові і милосердя.

Хресна дорога завершилася спільною молитвою за кращу долю українського народу, за мир в нашій державі, за воїнів, які воюють на Сході  України, а серед них є жителі наших сіл, за поранених по шпиталях. Крім молитви, кожний учасник ходи вніс свою лепту на оздоровлення воїнів АТО.

c2c3c4

повідомила Олеся Зінченко

Публікації "Божого сіяча"

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop