П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

У Зарваниці відбулася перша професійна проща

10 квітня комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії провела першу у цьому році професійну прощу до Марійського духовного центру Зарваниця. На четверте паломництво до відпустового місця прибуло понад 450 працівників житлово-комунальних господарств Тернопільської і Львівської областей.

100 1858

Привітав прочан від імені Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка) та очолив Божественну Літургію сотрудник Собору Зарваницької Матері Божої о. Микола Медюх. Священник заохотив прочан виконувати своє особливе служіння з обслуговування населення по-християнськи, бути відповідальним і ніколи не забувати про молитву один за одного: «Як наш Господь з великим милосердям спішить до людей, так і ви завжди будьте готові з любов`ю послужити ближньому».

Головам профспілок п. Валерію Кос і п. Богдану Козло священник подарував ікони Зарваницької Матері Божої.

Отець Микола Медюх особливо наголосив, що 2016 рік проголошений Роком Божого милосердя. Цей рік є роком духовних можливостей і нагод, а у Соборі Зарваницької Матері Божої є відкриті двері Божого милосердя.

Прочани молилися Хресну дорогу, приклались до мощей святих, а також поклонилися чудотворній іконі Матері Божої.

«Цього року маємо тринадцять професійних прощ різних структур і установ, - каже голова комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Анна Зварич. - Деякі прощі носять міжєпархіальний характер: приїжджають вірні із сусідніх єпархій. 22 квітня у нас буде І Всеукраїнська проща Держказначейства. Очікуємо біля 700 прочан з цілої України. На кожній професійній прощі у цьому Ювілейному році будемо відкривати свої душі на благодатні потоки Божого милосердя».

100 3045

повідомила Анна Зварич

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop