Четвер, 18 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Військовий капелан з Тернополя зустрівся з українськими моряками Одеси

Військовий капелан отець Микола Квич, віднедавна сотрудник Собору Архистратига Михаїла міста Тернополя, у рамках візиту до м. Одеси зустрівся з представниками українського флоту. Ще до окупації Криму священик опікувався українськими моряками, ліцеїстами і курсантами навчальних закладів ВМС ЗСУ в м. Севастополі.

IMG 5603

З часу виходу ВМС України з Криму, душпастирську опіку над українськими моряками в м. Одеса проводить військовий капелан о. Олександр Смеречинський. Власне цими днями о. Микола та о. Олександр спільно відвідали Факультет військово-морських сил НУ "ОМА", коледж технічного флоту, ліцей ВМС, зустрілися з представниками штабу ВМС, а також з побратимами.

Темою зустрічей з курсантами було сумлінне ставлення до своєї формації під час навчання, адже в майбутньому кожен із них повинен прийняти відповідальність за життя довірених їм людей.

Нещодавно о. Микола Квич повернувся з Сходу України, тому розповів морякам про служіння військових капеланів в зоні бойових дій та душпастирську опіку над військовослужбовцями/бійцями.

Важливим акцентом було засвідчення присутності служіння військових капеланів у ВМС ЗСУ не тільки в мирний час, але і в час коли країна переживає важкі часи. В такому форматі відбулась зустріч з представниками штабу ВМС, де було обговорено шляхи подальшої співпраці Департаменту УГКЦ з ВМС ЗСУ.

IMG 5606IMG 5610IMG 5618IMG 5622

повідомив о. Микола Квич

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop