Середа, 24 квітня 2024

Душпастирювати у Казахстані та Середній Азії запросили Тернопільських семінаристів

grtАпостольський Делегат для греко-католиків у Казахстані та Середній Азії митрофорний протоієрей Василь Говера запросив Тернопільських семінаристів на місійне служіння. Запрошення проповідувати Христове Євангеліє для українців Казахстану священноієрей висловив у приміщенні семінарії в смт. Велика Березовиця (Тернопільський район).

Отець Василь Говера заохотив студентів знехтувати власними амбіціями і мати глобальне бачення щодо розвитку Вселенської Церкви. Адже «якщо хтось хоче служити Господеві, то повинен бути у місійному авангарді».

Розповідаючи про всі особливості місійного служіння у мусульманському середовищі, о. Василь зазначив, що «історія Церкви у Казахстані тісно пов'язана з історією Церкви в Україні, адже станом на 1989 рік (за даними перепису) у цій країні було 1 мільйон українців. Саме вони творили специфічне культурно-релігійне середовище».

Отець зазначив, що «плоди праці місіонарів можна не одразу помітити, адже вони зростають дуже довго. Проте впевниними кроками християнство рухається вперед до поступу».

Наразі на території Казахстану працює 7 греко-католицьких священиків. Усі вони стараються зберегти українську Церкву і культуру у тому середовищі, у котрому перебувають. Для діаспори організовуються літні україномовні школи, дитячі табори, концертні заходи.

 повідомив Степан Іванчик